24°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

30.03.2020 / 11:35 KORONAVIRUS - Ukupno milion KM

Jerlagić: Predstavnici zakonodavne vlasti da se odreknu plaće za mart

Jerlagić: Predstavnici zakonodavne vlasti da se odreknu plaće za mart
Amer Jerlagić / Vijesti.ba
Ovih dana svjedočimo velikoj borbi ljekara i medicinskih radnika, kako u BiH,  tako u cijelom svijetu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

Stoji ovo u reakciji predsjednika SBiH Amera Jerlagića uz naglasak da Bosni i Hercegovini nedostaju respiratori i zaštitna oprema za medicinsko osoblje.

- Pojedine vlade, premijeri i ministri, mada rade u težim uslovima nego uobičajeno su se odrekli svojih plaća u korist nabavke opreme za borbu protiv korona virusa.

Takve izjave i odluke ne čujemo od predstavnika zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH, koji nemaju ama baš nikakve aktivnosti, nisu imali sjednice parlamenata, skupština, nisu članovi kriznih štabova itd. Čast svjesnim izuzecima, navodi Jerlagić.

On poziva predstavnike zakonodavne vlasti u BiH na svim nivoima da slijede primjere Izetbegovića, Čovića, Šarovića te da se odreknu netto plaće za mart kako bi se ta sredstva usmjerila u nabavku opreme za borbu protiv korona virusa.

- Podsjećam da je ukupan iznos netto plaća predstavnika zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH više od milion KM, navodi Jerlagić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo