5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

29.03.2020 / 17:47 KORONAVIRUS - Svakodnevne akcije

Merhamet Mostar pomaže socijalno ugrožene u Hercegovini

Regionalni odbor MDD Merhamet  Mostar svakodnevno posjećuje i pomaže socijalno ugrožene porodice na području cjele Hercegovine.

Djelujući u skladu sa naredbama i preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa i institucija u vremenu pandemije korona virusa Merhamet nastoji u skladu sa svojim mogućnostima i dodatnim angažmanom pružiti pomoć svima kojima je pomoć potrebna. Naše napore  prepoznaju mnogi građani ali i pojedinici iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života koji žele da daju svoj doprinos i pridružuju se Merhametovom volonterskom timu.

Svi Osnovni odbori Merhameta koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora  Mostar su maksimalno aktivni na svojim područjima.

Posebno se ističe Osnovni odbor Merhameta u Jablanici koji je po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite uspostavio koordinaciju nevladinih organizacija u periodu pandemije. Merhametova javna kuhinja u Jablanici obogatila je dnevni meni i priprema preko 100 obroka dnevno koji se dostavljaju na kućne adrese osobama starijim od 65 godina. Također vrši se dostava lijekova  i drugih namirnica starijim osobama, ali i onima koji su u samoizolaciji, plaćanje računa starijim osobama sa područja Jablanice .

Ovim putem se zahvajujemo svim ljudima i volonterima koji nesebično daju sve od sebe kako bi kroz našu misiju dobročinstva pomogli sve one kojima je pomoć potrebna u ovom vremenu pandemije u našoj zemlji, navode iz Merhameta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo