12°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 16:24 KORONAVIRUS - SKB Mostar

Novi slučaj koronavirusa u Širokom Brijegu

Novi slučaj koronavirusa u Širokom Brijegu
Foto: Arhiv
Još jedna osoba je zaražana koronavirusom u Širokom Brijegu, što je ukupno 13. slučaj u tom gradu i 18. slučaj u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ).

Informaciju je Feni potvrdio glasnogovornik županijskog stožera Stipan Zovko, a kaže kako je ovo novi slučaj, testiran u SKB Mostar, koji nije bio u današnjim i jučerašnjim testiranjima.

- Pokušavamo utvrditi veze novozaražene osobe u Širokom Brijegu te utvrditi ima li veze s prvozaraženom staricom. Čekamo još šest rezultata, uz ovaj koji je danas potvrđen, a oni će biti poznati tijekom ove večeri - kazao je Zovko.

Hercegovački teolog i franjevac dr. fra Tomislav Pervan, koji je jedan od najpoznatijih ispovjednika u Međugorju, potvrdio je i sam priopćenjem za javnost kako se "virus uvukao" u samostan u kojem je fra Pervan duhovnik i ispovjednik.

- Zaraženi smo dva fratra i ja te tri časne sestre - kazao je Pervan, dodajući da je časna sestra, koja je prvozaražena, iz Italije stigla 6. ožujka. Smatra zlonamjerne komentare na društvenim mrežama i u nekim medijima koji tvrde kako je spomenuta sestra bila neoprezna.

U ZHŽ-u su, uz 13. zaraženih u Širokom Brijegu i četiri osobe u Grudama, od kojih je jedna preminula u subotu, te jedan slučaj u Posušju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo