11°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 16:01 KORONAVIRUS - Resorni ministar

Čampara: Objekat u Suhodolu za osobe koje krše izolaciju u KS

Čampara: Objekat u Suhodolu za osobe koje krše izolaciju u KS
Aljoša Čampara / Vijesti.ba
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ustupilo je Centar za obuku policijskih kadrova “Mahir Begić” u Hadžićima na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radi eventualnog smještanja osoba koje krše izolaciju, izajvio je za N1 ministar Aljoša Čampara.

“Mi smo kao Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova dali svoj objekat u Suhodolu na korištinje MUP-u Kantona Sarajevo za slučajeve, odnosno osobe koje krše izolaciju. Objekat smo predali u nadležnost MUP-u Kantona Sarajevo", rekao je Čampara.

"Obavješten sam da je objekat već u funkciji, izvršena je dezinfekcija, a oko 20 soba je pripremljeno i namješteno. U narednom periodu možemo očekivati da će tu biti smještene one osobe koje budu kršile izolaciju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantna Sarajevo nadležano je za realizaciju tih aktivnosti. Za sada, objekat će biti prvobitno korišten u te svrhe, ali ćemo zavisno od situacije razmatrati hoće li biti potrebe i za neke druge namjene”, kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH.

U Kantonu Sarajevu se prema zvaničnim podacima nalazi 1.551 osoba u samoizolaciji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo