8°C
Mostar 11°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 13:18 KORONAVIRUS - Premijer RS

Višković: Građani razumiju složenost situacije

Višković: Građani razumiju složenost situacije
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa gradonačelnicima u Republici Srpskoj, te načelnicima opština Teslić, Kotor Varoš, Čajniče, Rudo, Rogatica i Han Pijesak.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova, snabdjevenosti životnim namirnicama u lokalnim zajednicama, te poštivanju mjera samoizolacije od strane lica kojima su ove mjere izrečene.

U saopštenju se navodi da je konstatovano da građani u Republici Srpskoj razumiju složenost situacije izazvane širenjem virusa korona, da je najveći broj građana odgovoran i da se pridržava propisanih mjera zaštite, kao i da nema zastoja u snabdijavanju građana životnim namirnicama.

Apelovano je na lica kojima su određene mjere samoizolacije da ih se striktno pridržavaju.

- Predsjednik Vlade Republike Srpske svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima lokalnih vlasti u Republici Srpskoj, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona - dodaje se u saopštenju.


(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo