15°C
Mostar 20°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 13:09 KORONAVIRUS - Čović - Sabolić

BiH i Hrvatskoj potrebno usuglašeno političko djelovanje

BiH i Hrvatskoj potrebno usuglašeno političko djelovanje
Foto: Vijesti.ba

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovini (PSBiH) Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem, a teme razgovora bile su aktualna...

... zdravstveno - epidemiološka situacija vezana uz pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Razmijenjena su mišljenja, iskustva i stajališta vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije.

Istaknuto je kako u svim mjerama zaštite stanovnika u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj mora postojati usuglašeno političko djelovanje i koordinacija, imajući u vidu kako su ovo dvije susjedne zemlje s najdužom međudržavnom granicom.

Osim zaštite zdravlja svih stanovnika, naglašena je potreba žurnog djelovanja i prema gospodarstvu, zaštiti radnih mjesta, raznim poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji i poljoprivredi.

Ocjenjena je dobrom i komunikacija između institucija, koje svakodnevno uspješno rješavaju svaki vitalni problem do sada.

Dužnosnici su naglasili kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv koronavirusa ključna, kao i uključivanje Bosne i Hercegovine u europske fondove pomoći, posebno zbog važne uloge koju Republika Hrvatska ima kao zemlja predsjedateljica Europske unije, saopćeno je iz PSBiH. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo