15°C
Mostar 20°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 13:00 KORONAVIRUS - Uprava policije MUP TK

Obavezna upotreba maski i na svim javnim prostorima u TK

Obavezna upotreba maski i na svim javnim prostorima u TK
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U cilju zajedničke borbe protiv širenja infekcije izazvane koronavirusom, a shodno naredbama Kantonalnog štaba civilne zaštite kojim se, svim građanima, naređuje upotreba zaštitne maske prilikom kretanja po javnim prostorima i zabrana ulaska u prodajne...

...objekte bez zaštitne maske, Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona obavještava građane, da su naredbe obavezujuće i da će policijski službenici vršiti kontrolu nihovog poštivanja.

Također građani koji imaju neodložnu potrebu za dolaskom u prostorije Uprave policije MUP-a TK, trebaju prilikom ulaska i boravka u službenim prostorijama nositi zaštitnu masku i izvršiti dezinfekciju ruku i obuće u skladu sa uputama koje se nalaze na ulazu u objekat.

Ranije su izdate upute da stranke dolaze samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ako imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje, da komunikaciju obavljaju putem telefona i elektronskim putem, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredni ulazak u prostorije organa, ukoliko nije obavezno lično prisustvo stranke.

Iz Uprave policije TK apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno, kako bi adekvatno zaštitili i sebe i druge.

Brojevi telefona Uprave policije MUP-a TK su: 122, Operativni centar 035 250-673, brojevi telefona mjesno nadležnih policijskih uprava/stanica na području Tuzlanskog kantona se nalaze na web stranici MUP-a TK u sekciji kontakti, a broj Uprave policije – sjedište je 035 250 011.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo