7°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

28.03.2020 / 12:19 KORONAVIRUS - Predsjednik SBB-a

Radončić: Zašto Vlada KS ne smijeni direktora JU Dom zdravlja

Radončić: Zašto Vlada KS ne smijeni direktora JU Dom zdravlja
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Vidim i čujem mnogo argumentiranih primjedbi i zaista dramatičnih poziva građana, odnosno pacijenata i njihovih porodica, koji se žale na postupke pojedinih ljekara i osoblja u domovima zdravlja.

Napisao je ovo danas na svom instagram profilu ministar sigurnosti BiH i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i dodao da se "nova Vlada KS dobro bori sa mnogim izazovima, ali mora pokazati sluh i odgovornost da odmah reagira i smijeni čelnog čovjeka ove institucije".

- Svi menadžeri, ne samo u zdravstvu, koji su kapacitirani za uobičajene i rutinske situacije, moraju svoje pozicije odmah prepustiti onima koji su brži, energičniji, odgovorniji i etički svjesniji Hipokratove zakletve. Zato, kao predsjednik SBB-a i dio koalicije u Kantonu Sarajevo, zahtijevam da se dosadašnji direktor promptno zamijeni. Nema se vremena za gubljenje, ljudi umiru, a eskalacija pandemije, koja traži maksimalnu organizaciju i angažiranje zdravstvenih institucija, tek se očekuje. Svaki dan je u ovoj situaciji velik i nenadoknadiv!, napiso je Radončić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo