11°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

28.03.2020 / 10:17 KORONAVIRUS - Koronavirus

U Palestini 97 potvrđenih slučajeva, na Zapadnoj obali šest novih

U Palestini 97 potvrđenih slučajeva, na Zapadnoj obali šest novih
Foto: WAFA / Vijesti.ba
Šest novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je danas na Zapadnoj obali, što je povećalo broj slučajeva zaraze u Palestini na 97.

-U betlehemskom selu Irtas potvrđena su tri slučaja, među kojima 62-godišnji suprug zaražene žene, njeni 19-godišnji i 17-godišnji nećaci, pored sestre u obližnjem Beit Iskaria, malom selu od 650 ljudi okruženom brojnim ilegalnim izraelskim naseljima u bloku poznatom kao Gush Etzion, a koja je dobila virus posjetom svoje sestre- rekao je na konferenciji za novinare Ibrahim Milhem, glasnogovornik palestinske vlade, prenosi WAFA.

Još dva slučaja  su potvrđena u dva sela, 29-godišnjak koji  je dobio virus  od radnika u Izraelu,  i 20-godišnja žena koja je oboljela nakon druženja sa zaraženom sestrom u obližnjem selu Biddo, gdje je potvrđeno više desetina slučajeva u protekla dva dana i jedna smrt.

Milhem je pozvao Palestince da ostanu kod kuće i da se ne druže s članovima porodica, jer je većina novih slučajeva rezultat porodičnih posjeta.

Do sada se u Palestini oporavilo 18 oboljelih, a jedan je smrtni slučaj.

Kazao je da je negativan 291 test urađen u posljednja 24 sata, dok je šest novih potvrđenih slučajeva.

Od ukupno 97oboljelih  njih devet je u pojasu Gaze, a ostali su na Zapadnoj obali.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova također je saopćilo da među palestinskom zajednicom u Belgiji ima osam potvrđenih slučajeva,  u Švedskoj tri i jedan smrtni slučaj, te jedan umrli u New Jerseyu u Sjedinjenim Državama.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo