4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

28.03.2020 / 09:30 KORONAVIRUS - Čekaju rezultate testiranja

Brod: U šatorskom karantinu u Brodu smješteno 55 osoba

Brod: U šatorskom karantinu u Brodu smješteno 55 osoba
Arhiv / Vijesti.ba
U šatorskom karantinu u Brodu smješteno je 55 osoba koje čekaju rezultate testiranja urađenog nakon što su na graničnom prelazu ušli u BiH, rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ilija Jovičić.

Jovičić je jutros na Facebook profilu napisao da su među tim osobama i dva iz Broda koji će u slučaju negativnog nalaza biti upućeni u Tenisku dvoranu u Brodu, gdje će u karantinu provesti 14 dana, a u slučaju pozitivnog nalaza biće prevezeni na liječenje i izolaciju u Banjaluku.

On je za 11 časova najavio početak dezinfekcije gradskih ulica i javnih površina, a i volonetri ispred Centra za socijalni rad kreću u dostavu paketa hrane i sredstava za higijenu za 55 porodica, a nakon toga za još 50 njih.

Jovičić je istakao da podatke o potrebi za dostavu socijalnog paketa treba dostaviti u Centar za socijalni rad koji će na osnovu uvida procijeniti opravdanost zahtjeva.

"Pozivam stanovnike Broda da ostanu kod kuće, da se dosljedno pridržavaju svih naloženih mjera i preporuka", poručio je Jovičić.

U Brodu će do 15. aprila biti na snazi naredba kojom se reguliše rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, zaključeno je juče na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Štab je utvrdio plan aktivnosti u smislu obezbjeđivanja dovoljnog broja kreveta, posteljine i drugih neophodnih sredstava za nesmetano funkcionisanje opštinskog karantina u stonoteniskoj dvorani Sportsko-kulturnog centra.

Za upravljanje karantinom određeni su šef Odsjeka za poslove zaštite i spasavanje Drago Nikolić, ljekar brodskog Doma zdravlja Saša Miličić i zamjenik komandira Policijske stanice Brod Milomir Balatunović.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo