3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

28.03.2020 / 09:06 KORONAVIRUS - Institut za javno zdravlje

U Crnoj Gori još 13 zaraženih, zatvorenici donirali novac za borbu protiv virusa

U Crnoj Gori još 13 zaraženih, zatvorenici donirali novac za borbu protiv virusa
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
U Crnoj Gori je u petak potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje dok na račun za pomoć u borbi protiv koronavirusa pristižu donacije, među kojima i one zatvorenika najpoznatijeg crnogorskog zatvora.

Otkad je potvrđen prvi slučaj zaraze novim koronavirusom u Crnoj Gori prije deset dana, zaražene su ukupno 82 osobe, a najviše ih je u općini Tuzi koja ima manje od 15 tisuća stanovnika.

“U Tuzima je zabilježen 31 slučaj, Podgorici 27, Baru i Andrijevici šest, Herceg Novom i Budvi četiri, Ulcinju tri i u Danilovgradu jedan”, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore uz podatak da je jučer testirano 75 osoba.

Među potvrđenim slučajevima je i liječnik iz Opće bolnice Bar, a nekoliko njegovih kolega je u karanteni. U izolaciji su od ranije zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja u Andrijevici i Herceg Novom, a od danas i dio medicinskog osoblja u Baru.

„Skupini liječnika i zdravstvenih radnika Opće bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije jer su bili u kontaktu sa osobama inficiranim koronavirusom. Građani ne trebaju brinuti, Urgentni centar i bolnica Bar nastavljaju raditi punim kapacitetom", stoji u priopćenju.

Iz crnogorske vlade priopćeno je da je na račun koji je Nacionalni koordinacijski tim za zarazne bolesti otvorio za donacije do sada uplaćeno 4.275.477,44 eura i 42 tisuće dolara, prenosi Hina.

Zanimljivo je da su novac, pored stranih investitora, privatnih i državnih kompanija, uspješnih sportaša donirali i zatvorenici koji kaznu služe u najpoznatijem crnogorskom zatvoru Spuž.

Naime 252 osuđenika iz spuškog zatvora zatražilo je od uprave da sa njihovih računa uplati ukupno oko tri tisuće eura kako bi dali svoj „skromni doprinos u borbi protiv covida-19“.

„Možda bude dovoljno za određeni broj testova, ili nešto što je nužno za oboljele”, priopćili su zatvorenici portalu Vijesti.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo