8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

26.03.2020 / 23:55 KORONAVIRUS - Ambasada Srbije u CG

"Respiratori nisu zaplijenjeni, nanijeta je velika šteta Srbiji"

"Respiratori nisu zaplijenjeni, nanijeta je velika šteta Srbiji"
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Ambasada Srbije u Podgorici saopštila je da Srbija nikada nije zaplijenila respiratore za Crnu Goru. U reagovanju se navodi da je takvim medijskim navodima "nanijeta velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori".

"Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici", navodi se u saopštenju i dodaje da ni diplomatskim i bilo kojim putem nisu bili obaviješteni od strane Crne Gore o ovom pitanju. RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, dodaju, respiratore kupio od firme Medical Invovation i nije imao nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom, prenosi Beta.

"O svemu tome detaljno i istinito nas je upoznala svojim saopštenjem Uprava carina Srbije, kao i crnogorska kompanija Farmon iz Danilovgrada”, navodi se u reagovanju.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore saopštio je danas da tri respitora koje je naručio nisu mogli biti isporučeni jer je u Srbiji na snazi zabrana izvoza medicinske opreme kao i da nisu bili avansno plaćeni.

Prethodno je direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić kazao Vijestima da su od pet respiratora, koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo