24°C
Mostar 23°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

26.03.2020 / 18:23 KORONAVIRUS - Otklanjanje posljedica

SDP predstavio Platformu za rješavanje krize u ekonomiji

SDP predstavio Platformu za rješavanje krize u ekonomiji
Foto: Vijesti.ba
Savjet za ekonomski razvoj SDP BiH, u cilju pomoći vladama svih nivoa, objavljuje Platformu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom COVID-19.

Na ovaj način, kao društveno odgovorna politička partija, želimo ohrabriti zvaničnike na svim nivoima da zajednički pokrenemo sinhronizirane procese podrške u cilju pomoći radnicima i poslodavcima da lakše prebrode posljedice pandemije.

Pozivamo vlade na svim nivoima da sa svojim ključnim ekonomskim i socijalnim resorima i predstavnicima sindikata i poslodavaca hitno formiraju krizne štabove za sanaciju ekonomskih posljedica pandemije.

Iako smo svjesni kako je zdravstveni aspekt prioritet, smatramo da BiH ima dovoljno ljudskih resursa koji se paralelno mogu baviti i ekonomskim pitanjima jer tome svjedočimo i u zemljama okruženja, koje donose rekordne finansijske planove podrške za svoje ekonomije.

Na kraju, SDP BiH stavlja sve svoje kadrove na raspolaganje da u narednim danima pomogne u operacionalizaciji i implementaciji svih predviđenih mjera.

Platformu možete preuzeti ovdje:

Platforma Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine


(Vijesti.ba)

Izdvajamo