13°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

26.03.2020 / 16:14 KORONAVIRUS - Ministar komunikacija i prometa BiH

Mitrović: Prijevoz robe se obavlja bez većih poteškoća

Mitrović: Prijevoz robe se obavlja bez većih poteškoća
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nakon što se u srijedu uvjerio u izuzetno tešku situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i Granični prijelaz Rača.

Nakon obilaska GP Rača, ministar Mitrović je razgovarao sa predstavnicima Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prijevoznicima, te se na licu mjesta uvjerio da je stanje na ovom prijelazu zadovoljavajuće s obzirom na to da nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila kao što je to bio slučaj u Gradišci.

Mitrović je sve vozače kojima je, kako je istakao, u ovom trenutku najteže, zamolio za strpljenje i razumijevanje, "jer Ministarstvo na čijem je čelu radi sve kako bi normaliziralo cjelokupno stanje".

Također, istakao je zahvalnost i svim pripadnicima Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i pratećih inspekcija koji, također, neumorno obavljaju težak posao.

Na kraju je naglasio kako je neophodno da Republika Srbija preispita potrebu policijske pratnje za kamione koji prelaze u tu zemlju, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo