8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

26.03.2020 / 16:15 KORONAVIRUS - COVID-19

Stadion Santiago Bernabeu služiće kao medicinski centar

Stadion Santiago Bernabeu služiće kao medicinski centar
Foto: Vijesti.ba
Fudbalski klub Real Madrid u saradnji sa Visokim vijećem za sport (CSD) Španije pokrenuo je projekat za snabdijevanje i distribuciju neophodnog medicinskog materijala i zaštitne opreme koji će se koristiti u borbi protiv širenja novog korona virusa.

U sklopu projekta stadion Santiago Bernabeu će služiti kao veliki medicinski centar, kazali su iz “kraljevskog kluba“.

“Kao rezultat bliske saradnje dvije institucije, stadion Santiago Bernabeu će ponuditi prostor koji je opremljen za skladištenje donacija medicinskog materijala“, saopštili su iz Reala.

Dodaje se da će sve uskladištene zalihe biti proslijeđene španskim zdravstvenim vlastima, pod nadležnošću državne Vlade, kako bi se resursi, neophodni u trenutnoj vanrednoj situaciji u zdravstvu, iskoristili na najbolji i najučinkovitiji način.

Osim toga, Real Madrid će staviti na raspolaganje svoje kapacitet kako bi organizacije ili privredni subjekti na jednostavan način mogli dostaviti donacije u novcu ili materijalu za Ministarstvo zdravstva Španije.

“Kroz mehanizme koji su već uspostavljeni i pod stalnim nadzorom glavnog sanitetskog centra gradu Valdemoro u madridskoj oblasti, Ministarstvo zdravstva biće odgovorno za raspodjelu donacija centrima i organizacijama kojima je najpotrebnija“, zaključili su iz slavnog madridskog kluba.

Španija je jedna od najpogođenijih svjetskih zemalja pandemijom korona virusa. Španske vlasti danas su potvrdile da je do sada preminilo 4.089 ljudi, dok je potvrđeno 56.188 oboljelih od COVID-19.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo