5°C
Mostar 7°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

26.03.2020 / 10:06 KORONAVIRUS - Demanti

Milićević: Nisam blokirala nabavu testova za koronavirus

Milićević: Nisam blokirala nabavu testova za koronavirus
Foto: Vijesti.ba

Povodom medijskih spekulacija, nastalih nakon imenovanja novog Federalnog stožera civilne zaštite oglasila se zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

Prokomentirala je i obrazloženja da prethodni saziv „nije odgovorio na zadatke kao što je nabava medicinske opreme".

Jelka Milićević, najoštrije je osudila pokušaje dezinformiranja javnosti i tvrdnje da je ona osoba zbog koje kasne određene odluke, a na štetu zdravlja građana.

- Niti jednog trenutka, ni na koji način, nisam, niti ću blokirati nabavu testova za detekciju korona virusa ili bilo koje druge zdravstvene opreme. Zahtijevam i zahtijevat ću jedino da se u ovoj kriznoj situaciji mora slušati liječnička struka i Zavod za javno zdravstvo, koji daju konačnu riječ koliko i koje vrsta testova i medicinske opreme se nabavlja - naglasila je Miličević.

Kao jedan od dokaza da blokada nije postojala javnosti se daje na uvid Odluka o nabavi materijala i opreme od 20. 3. 2020. iz koje je vidljivo da se za nabavu 30.000 komada testova za detekciju Cov 2019 odobrava 1.386.600,00 KM, a koji se u FBiH očekuju već tijekom sutrašnjeg dana.

- O razlozima smjene prethodnog saziva kriznog stožera sada neću polemizirati, za to će doći vrijeme, no javnost mora znati da je Vlada FBiH usvojila sve njegove izvještaje o radu i provedbi mjera na svim razinama – istaknula je zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite, naglasivši da su sredstva u Proračunu Federacije BiH za borbu protiv korona virusa osigurana i neupitna.

Na kraju pozivam sve predstavnike vlasti, mjerodavnih institucija i liječničke struke u Federaciji BiH da u ovoj teškoj situaciji radimo zajedno na dobrobit svih naših građana i poštujemo sve preporuke nadležnih tijela jer je to jedini način da sačuvamo zdravlje svih nas, navodi Milićević.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo