23°C
Mostar 24°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

25.03.2020 / 17:46 KORONAVIRUS - Zarazio se i njegov trener

Bokser Toni Filipi prvi hrvatski sportista pozitivan na korona virus

Bokser Toni Filipi prvi hrvatski sportista pozitivan na korona virus
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
Bokser Toni Filipi prvi je hrvatski sportista koji je pozitivan na korona virus, a zarazio se i njegov trener Tomo Kadić.

Član zadarskog kluba BK Gladijator i njegov trener nedavno su se vratili iz Londona s prekinutih kvalifikacija za Olimpijske igre i od tada se nalaze u samoizolaciji.

"Prva dva dana otkako sam bio u samoizolaciji nije mi bilo ništa, nisam imao nikave simpotome. Nakon toga osjetio sam da sam malo vruć, izmjerio sam temperaturu i imao sam je. Glava me tađoder boljela i kašljao sam. Zatim sam se testirao i danas sam dobio potvrdu da sam pozitivan," kazao je hrvatski teškaš za radio Zadar.

Filipi, koji je u Londonu poražen u prvom kolu podijeljenom odlukom sudaca (2-3) od Ukrajinca Serhija Horškova, poručio je kako se osjeća dobro.

"Sada se osjećam dobro, čvrst sam ja, ne dam bolesti na sebe baš tako lako. Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju," dodao je Filipi, prenosi Hina.

Potvrdu da je zaražen korona virusom dobio je i njegov trener Tomo Kadić.

"Danas je došao poziv. Pozitivan sam na korona virus. Nije mi lako... Nije mi lako progutati tu knedlu. Ali ja znam da ću se izboriti protiv toga. Već danas se osjećam bolje i sigurnije. Hvala svima na podršci, zaista mi to puno znači," kazao je Kadić u video poruci koju je objavio na svom Facebook profilu.

"Kada već Međunarodni olimpijski odbor nije bio svjestan da ne treba održati kvalifikacije, onda su ljudi svjesni svega ovoga. Pristupio sam ovome odgovorno zbog sebe, ali i zbog svih drugi. Držite se protokola, sve ovo možemo pobijediti," dodao je Kadić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo