°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.03.2020 / 17:37 KORONAVIRUS - 442 osobe zaražene

Prva žrtva korona virusa u Hrvatskoj

Prva žrtva korona virusa u Hrvatskoj
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba

U Hrvatskoj su potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 442, a patološki nalaz pokazuje da je uzrok smrti preminulog Istranina bio koronavirus, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Imamo 442 potvrđena slučaja, 24 više od one brojke koju smo objavili ujutro, što čini 60 slučaja u zadnja 24 sata. Ne povećava nam se broj, nego od subote kada smo imali 78, što je bio vrhunac i iznenadni porast, držimo se ispod te brojke, što nam daje nade da će naša krivulja biti više položena nego uspravna", rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dodao je kako su 22 osobe izliječene, a ta brojka raste iz dana u dan, navodi Hina.

"Mogu vam mogu potvrditi da je patološki nalaz umrle osobe iz Istarske županije pokazao da se radi o smrti od COVID-19", kazao je Capak.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić izvijestila je da se broj bolesnika na respiratoru nije povećao no jednom od njih stanuje se pogoršalo.

"Nadamo se da ćemo uspjeti učiniti sve da se njegovo stanje poboljša", istaknula je Markotić.

Od jutros je osmero novih pozitivnih slučajeva hospitalizirano, a još nekoliko osoba je na promatranju, oni čekaju testiranje da se vidi jesu li bolesni.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo