7°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

25.03.2020 / 17:17 KORONAVIRUS - Hoće li biti sankcija

Dodik krši samoizolaciju, Čović i Komšić za primjer

Dodik krši samoizolaciju, Čović i Komšić za primjer
Foto: Vijesti.ba
Politički lideri svake zemlje trebali bi biti primjer svojim građanima kako se odgovorno ponašati u kriznim situacijama poput ove pandemije koronavirusa.

Kada bi građani BiH slijedili primjer nekih vodećih političara poput Milorada Dodika, ova zemlja bi sigurno veoma brzo izgubila bitku protiv ove pandemije ali i veliki broj života svojih građana.

Iako su svi nivoi vlasti u državi donijeli preporuke i naredbe koje se odnose na sve građane - bez obzira da li obnašaju neku funkciju ili ne – član Predsjedništva BiH  direktno krši i preporuke i naredbe.

Svi građani BiH dužni su poštovati naređenja prema kojima prilikom ulaska u zemlju idu 14 dana u samoizoloaciju kako ne bi kao potencijalni prenosnici virusa zarazili druge osobe oko sebe. Dodik se ponaša kao da se ništa ne dešava.

Dodik je u ponedjeljak bio u posjeti Beogradu, a umjesto samoizolacije krenuo je u obilazak gradova i preduzeća po RS-u i djeljenja lekcija o prijeko potrijebnom obrađivanju njiva.

S druge strane kao dobre primjere možemo navesti Željka Komšića i Dragana Čovića. Komšić je nakon povratka iz Kanade i potvrde da je supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, s kojim se sastao, pozitivna na koronavirus, otišao u 14-dnevnu samoizolaciju.

Dragan Čović je u utorak boravio u Zagrebu gdje se sastao s Andrejom Plenkovićem i Goranom Jandrokovićem, a za razliku od političkog saveznika Dodika on je po povratku otišao u samoizolaciju.

Neki politički moćnici valjda misle da im ni korona ništa ne može.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo