8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.03.2020 / 11:27 KORONAVIRUS - Predsjednik MOK-a

Bach: Ne mogu obećati idealna rješenja

Bach: Ne mogu obećati idealna rješenja
Thomas Bach / Vijesti.ba
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bach obratio se sportistima  putem videa i zamolio ih za razumijevanje u vezi s izmjenom termina Olimpijskih igara i povezanim promjenama u reorganizaciji.

Smatra da u ovom trenutku ne može obećati idealna rješenja.

- Učinit ćemo sve da  da pripremimo najbolje moguće igre. Za sportaše koji čekaju nove pripreme, trenutno je  najvažniji novi termin održavanja igara. To još nije slučaj, jer se MOK s japanskim vlastima i organizatorima samo dogovorio da se igre odgode za najkasnije u ljeto 2021. godine. Dajte nam vremena da provjerimo sva otvorena pitanja i pronađemo sve dijelove u ovoj slagalici -  rekao je 66-godišnji Nijemac i dodao da su Ljetne olimpijske igre "najsloženiji događaj na planeti".

Kaže, da je promjena datuma za sve koji su uključeni ekstremni izazov.

Istovremeno je od sportaša zatražio pomoć u zakazivanju i reorganizaciji.

- Dajte nam svoj doprinos i sve informacije koje su nam potrebne kako bismo pronašli najbolja rješenja - rekao je bivši olimpijski prvak iz 1976. godine, pozivajući sportaše da budu ujedinjeni i fleksibilni.

Prema njegovim riječima, igre mogu biti praznik nakon što prestane  pandemija, koja  nije viđena do sada, "kao i potvrda olimpijskog duha koji nas sve ujedinjuje".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo