5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

25.03.2020 / 09:46 KORONAVIRUS - Poznati glumac

Idris Elba: Koronavirus nije teorija zavjere nego stvarnost

Idris Elba: Koronavirus nije teorija zavjere nego stvarnost
Idris Elba / Vijesti.ba
U obilju teorija zavjera, koje se vežu uz Covid - 19, poznati glumac Idris Elba osvrnuo se i na onu koja indicira da su neke zvijezde plaćene kako bi izjavile da su pozitivne na koronavirus, prenose Vijesti.ba.

Inače, Idris Elba među prvim je poznatim ličnostima koji je izašao u javnost i objavio da je pozitivan na koronavirus, prenosi Slobodna Dalmacija.

Na svome Instagram profilu osvrnuo se na spomenute teorije.

„Ideja da bi nekome poput meni bilo plaćeno da kažem da sam pozitivan na koronavirus je suluda. Ljudi bi najradije virus širili kao da je to vijest, i to je glupo“, rekao je Elba u svome live videu.

Ne vidim nikakvu korist u tome da Sabrina i ja sjedimo kući i tvrdimo da smo bolesni, ako to zapravo nismo. Jednostavno, ne razumijem tu logiku, dodao je poznati glumac.

Idris Elba nije naveo izvor ove teorije, ali reperica Cardi B na svome se Instagram profilu osvrnula na istu temu.

„Kako uopće znati imaš li koronavirus? Neki košarkaši tvrde da uopće nemaju simptome, dok neki kažu da je sve povezano s kašljem. Počinjem sumnjati da je neko tu plaćen da nešto izjavi“, kazala je ona.

U svom live postu na Instagramu Elba se osvrnuo i na činjenicu da se veliki broj ljudi, koji su vjerovatno zaraženi, uopće nisu u mogućnosti testirati.

„Debata o bogatima i siromašnima, te onima koji su se razboljeli, ili pak nisu, jednostavno nije zdrava debata. Da, dobio sam pravo na testiranje, ali dobio sam i bolest Covid-19. Daje li mi to neku prednost? Jednostavno ne razumijem“, zaključio je Elba.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo