13°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

24.03.2020 / 14:04 KORONAVIRUS - Premijer KS

Nenadić: Izdržimo još dvije-tri sedmice, to je ključni period

Nenadić: Izdržimo još dvije-tri sedmice, to je ključni period
Mario Nenadić / Vijesti.ba
Premijer KS Mario Nenadić je na današnjem obraćanju pojasnio kako se donose odluke na nivou FBiH kada je riječ o mjerama prevencije širenja pandemije korona virusa.

"Sistem je jednostavan, želim samo da ohrabrim građane. Generalne odluke se donose na nivou FBiH. Tu imamo Štab CZ. Svi kantoni su dužni svaku od tih naredbi prilagoditi svojim potrebama i stanju, to radi i naš Štab. Svoje odluke spuštaju na općinske štabove. Malo ratni i vanredni scenario u odnosu na redovne uslove", kazao je Nenadić i dodao:

"Svi ti štabovi rade na implementaciji onoga što odluči Kanton. Kooperativno stanje je uzrokovano izazivanjem stanja nesreće. Još bih pomenuo da ćemo već za sutra nastojati osigurati neki oblik komunikacije, malo više interakcije, pa ćemo osigurati model da se objedine pitanja".

Još je pojasnio da je pred nama ključni period.

"Dužni smo pružiti odgovore na ono što interesuje građane KS, napominjemo da neće biti povlastica, sav prioritet je u tome da se zaustavi pandemija. Izdržimo još dvije-tri sedmice, to je ključni period da vidimo u kojoj smo fazi problema".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo