24.03.2020 / 11:00 KORONAVIRUS - Vanredna sjednica OŠCZ

U općini Vogošća trenutno nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

U općini Vogošća trenutno nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Na području vogošćanske općine trenutno nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom - konstatovano je na 20. vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Općine Vogošća (OŠCZ), odnosno 3. sjednici Kriznog štaba Općine Vogošća.

Član OŠCZ Almir Pašagić i glavna sestra u Domu zdravlja Vogošća Nihada Kulovac informisali su Krizni štab o stanju u vezi s epidemiološkom situacijom na području općine izazvane pojavom koronavirusa. Konstatovano je da je stanje zadovoljavajuće, mjere na prevenciji se provode i prati se stanje, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Komandir Policjske stanice Vogošća Nasir Spahić je informisao članove Kriznog štaba o broju lica koja imaju rješenja o izolaciji, te o stepenu poštivanja odredbi o izolaciji, kao i naredbe o zabrani rada ugostiteljskih objekata te policijskog sata.

Na  sjednici OŠCZ zaključeno je da situacija na području Općine Vogošća i Kantona Sarajevo zadovoljavajuća, ali da se pojava koju sa sobom donosi ovaj virus mora shvatiti krajnje ozbiljno. Doneseni su i konkretni zaključci i mjere koje je potrebno odmah poduzeti u cilju smanjenja mogućnosti pojave zaraze na području općine.

Sjednici štaba su, između ostalih, članova OŠCZ Vogošća prisustvovali i predstavnici Doma zdravlja Vogošća, JU KSC Vogošća i RTV Vogošća.

Naredni termin održavanja sjednice OŠCZ biće naknadno određen, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo