14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

23.03.2020 / 14:43 KORONAVIRUS - Geneva Wood iz Seattlea

Pobijedila koronavirus s 90 i postala simbol nade

Pobijedila koronavirus s 90 i postala simbol nade
Foto: Facebook
Geneva Wood (90) iz Seattlea pobijedila je koronavirus te postala simbol nade za tisuće zaraženih Amerikanaca, osobito onih starijih, ali i za milijune svih onih koji se plaše zaraze, pišu američki mediji.

Geneva se virusom zarazila sredinom veljače, poput brojnih stanara Centra za starije osobe u Seattleu.

Naime, od njih 132 više od šezdeset posto se razboljelo, a četvrtina ih je umrla od posljedica Covida-19.

Njezina unuka Kate Neidigh je za 'Seattle Refined' kazala da je baki bolest potvrđena 6. ožujka. U Centru je završila u siječnju nakon moždanog udara.

No kaže da je ne čudi to što se baka 'izvukla' jer je oduvijek bila borac. Kroz bolničko staklo obitelji je slala poruke da će "pobijediti" i da će"biti na nju ponosni".

Kate je na Facebooku napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila juhu od krumpira te da se sada svi, uključujući liječnike i medicinske sestre šale kako joj je upravo to pomoglo u oporavku te traže čarobni recept.

Geneva Wood ima petero djece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi, što je možda razlog njezina oporavka, kaže Neidigh, dodajući kako se nada da će baka idući tjedan biti otpuštena s bolničkog liječenja.

Prije nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u mjestu od Teherana udaljenom 180 km od koronavirusa izliječena starica od 103 godine, a britanski su mediji pisali o uspješnom izlječenju bračnoga para u  Hangzhouu. On je bio kineski astronom i imao je 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izliječenih osoba u Kini je, po pisanju talijanskih medija i biskup Nanyanga u mirovini, monsinjor Zhu, koji ima 98 godina.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo