4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

22.03.2020 / 21:23 KORONAVIRUS - O naredbi LK

Radončić: Krivična prijava protiv Jozića, pobijedit ćemo i pandemiju i separatizam!

Radončić: Krivična prijava protiv Jozića, pobijedit ćemo i pandemiju i separatizam!
Foto: Vijesti.ba
Povodom skandaloznih zapovijedi Lovanjskog kantona o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona, reagirao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Radončić, koji je predsjednik Koordinacionog tijela zaštitu i spašavanje Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je primio navedene zahtjeve koje potpisuje zapovjednik Stožera, izvjesni Ivan Jozić.

- Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima. Danas je stigao Zahtjev zapovjednika Kriznog stožera "Hercegbosanske županije" i, vjerovali ili ne, Zapovjedi kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”. Ne samo da ovaj Zahtjev neću staviti kao tačku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta, poručio je Radončić i zaključio:

- Tužioci i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđeni.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo