10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

22.03.2020 / 21:19 KORONAVIRUS - COVID-19

Agencija za antidoping kontrolu BiH radi prema preporukama

Agencija za antidoping kontrolu BiH radi prema preporukama
Foto: Ilustracija
Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine saopćila je da će postupati po preporukama i naredbama vladajućih struktura.

- Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine će postupati isključivo prema preporukama i naredbama Vijeća ministara Bosne Hercegovine, Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, entitetskih, kantonalnih/županijskih, gradskih/opštinskih/općinskih štabova civilne zaštite, organa unutrašnjih poslova, zdravstvenih i drugih nadležnih organa u cilju zaštite javnog zdravlja, sigurnosti i zdravlja svih građana pa tako i sportsta, doping kontrolora i svih uključenih u proces borbe protiv dopinga - navodi se u saopćenju.

 Obzirom da su sportisti učestvovali na mogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima pa tako predstavljaju potencijalno rizičnu grupu za širenje virusa korona covid 19., pozivajusve sportiste na poštivanje mjera izolacije i ograničenog kretanja te svih mjera izdatih od nadležnih organa.

- Ukoliko se nekom od sportista potvrdi zaraza virusom corona, a bili su podvrgnuti doping kontroli u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu u zadnjih 30 dana, molimo Vas da nas obavijestite u cilju poduzimanja odgovarajućih mjera. Vi sportisti, kao idoli i uzori mnogim mladim ljudima, možete svojim primjerom, putem društvenih mreža, podići svijest mladih o značaju poštivanja svih mjera bez izuzetka - saopćeno je iz ove agencije.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo