8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

22.03.2020 / 10:59 KORONAVIRUS - Zbog koronavirusa

Burch univerzitet organizuje 29. marta online prijemni ispit za stipendiju

Burch univerzitet organizuje 29. marta online prijemni ispit za stipendiju
Arhiv / Vijesti.ba
S obzirom na trenutnu situaciju zbog koronavirusa, Internacionalni Burch univerzitet će prijemni ispit za stipendiju organizirati 29. marta, ali putem online sistema.

Sve informacije o detaljima održavanja online pripremne nastave i online prijemnog ispita srednjoškolci će dobiti putem emaila.

- Kako bismo u ovom trenutku smanjili brige srednjoškolcima i roditeljima odlučili smo da ćemo, kako smo planirali, organizovati prijemni ispit za stipendije, ali će biti održan online - kazao je rektor Internacionalnog Burch univerziteta Mersid Poturak i dodao da će biti organizovana i online pripremna nastava kako bi srednjoškolci što bolje uradili prijemni ispit.

Prijava je obavezna kako bi osigurali prisustvo na prijemnom ispitu, ali i pripremnoj nastavi.

- S obzirom da Internacionalni Burch univerzitet posjeduje savremenu opremu i online sisteme za učenje, pomoću kojih u ovim danima bez problema organizujemo i redovnu online nastavu za studente, nema razloga da pripremnu nastavu i prijemni ispit ne organizujemo na isti način - naveo je Poturak.

S Internacionalnog Burch univerziteta, koji je dio britanske Stirling Education obrazovne grupacije, istakli su da se ni predviđeni iznos za program stipendiranja neće mijenjati i da on ostaje 1.000.000 KM.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo