8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

21.03.2020 / 11:53 KORONAVIRUS - Mrkonjić Grad

Uhapšen nakon što je okupio društvo na roštiljanju u vrijeme epidemije

Uhapšen nakon što je okupio društvo na roštiljanju u vrijeme epidemije
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Muškarac inicijala M.R. iz Mrkonjić Grada uhapšen je jučer, jer je okupio veći broj građana radi zajedničkog druženja i roštiljanja, što je suprotno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koronavirusa.

Nakon što su policajci okupljene osobe, u mjestu Gerzovo, kod Mrkonjić Grada, upozorili da se raziđu, jer su zbog trenutne epidemiološke situacije sva javna okupljanja u RS zabranjena, osumnjičeni M.R. je uhapšen, budući da je negodovao na upozorenje i odbio da postupi po naredbi policijskih službenika.

Tereti se da je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Policijski službenici će, kako je saopćeno, i u narednom periodu upozoravati građane, ukoliko primjete ovakva okupljanja, i grupna druženja građana u parkovima, na izletišitima i drugim javnim površinama.

Apeluju na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo