2°C
Mostar 7°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

20.03.2020 / 10:17 KORONAVIRUS - Raste broj oboljelih

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u NBA ligi

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u NBA ligi

Koronavirus se nastavlja širiti među igračima sjevernoameričke košarkaške NBA lige. O novim slučajevima zaraze izvijestile su ekipe Philadelphia 76'ers, Boston Celtics, Los Angeles Lakers i Denver Nuggets.

Iz Philadelphije su saopćili da su se tri člana kluba zarazila. Klub nije želio saopćiti imena zaraženih, stoga se ne zna da li su u pitanju igrači, članovi tručnog štaba ili pratećeg osoblja, javlja STA. 

Zaražena su i dva člana Los Angeles Lakersa, a također se ne znaju njihovi identiteti. Poznato je da su bili u kontaktu se ekipom Brooklyn Netsa, gdje su prije par dana evidentirane četiri zaražene osobe.  

U Bostonu je zaražen košarkaš Marcus Smart, koji je informaciju saopćio sam i dodao da se dobro osjeća i da nema nikakvih simptoma koronavirusa. Denver Nuggetsi su također prijavili jedan slučaj zaraze. 

U NBA ligi za sada je poznato pet imena zaraženih košarkaša: Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant, Marcus Smart, a pored njih nepoznata su imena trojice košarkaša Brooklyn Nets, tri člana Philadelphije, dva člana Los Angeles Lakersa i jedan Denvera.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo