19.03.2020 / 12:36 KORONAVIRUS - Sastanak u Sarajevu

Tegeltija - Sattler: EU spremna pomoći BiH

Tegeltija - Sattler: EU spremna pomoći BiH
Foto: VMBiH - Vijesti.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu izazvanom pojavom virusa korona

 

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da su nadležne institucije u BiH reagirale blagovremeno i preduzele neophodne aktivnosti koje za cilj imaju eliminaciju posljedica koje izaziva virus korona.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Sattlerom pozvao sve zemlje članice EU da pokažu više solidarnosti prema zemljama zapadnog Balkana koje se također suočavaju za velikim izazovima u vezi s pojavom virusa korona, a koje pokazuju nesumnjivo opredjeljenje ka evropskim integracijama.

Šef Delegacije EU u BiH je iskazao spremnost za pomoć EU u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH te istakao da će Evropska unija pripremiti poseban program podrške privredi BiH i zemljama zapadnog Balkana, nakon okončanja krize izazvane pojavom virusa korona. 

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim  aktuelim političkim i ekonomskim temama, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo