16.03.2020 / 15:39 KORONAVIRUS - COVID -19

Općina Centar izdvaja sredstva za kupovinu dva respiratora

Općina Centar izdvaja sredstva za kupovinu dva respiratora
Foto: Vijesti.ba
Općina Centar će iz  budžeta izdvojiti sredstva za nabavku dva respiratora, i to jedan za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu  i jedan za Opću bolnicu prim. dr. Abdulah Nakaš.

Također će biti nabavljene četiri termalne kamere, koje omogućavaju detekciju osoba sa povišenom tjelesnom temperaturom, 10 UV lampi, zatim sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za medicinsko osoblje, odlučeno je na  danas održanoj vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Općine Centar na kojoj su razmatrane mjere u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa (COVID -19).

S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja virusa COVID-19  utvrđenih odlukom Kriznog štaba Federacije BiH i naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo  načelnik Ajnadžić donio je odluku i o posebnom režimu rada službi Općine Centar Sarajevo sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa, te odluku o  prestanku rada centara za zdravo starenje kao i o obustavi projekata u javnim ustanovama „Centar kulture i mladih“ i „Centar za sport i rekreaciju“.

Sjednici su osim članova Općinskog štaba civilne zaštite prisustvovali i članovi Zdravstvenog savjeta Općine Centar te predstavnici Općinskog vijeća Centar na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, navodi se, između ostalog, u saopćenju Općine Centar.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo