15.03.2020 / 23:08 KORONAVIRUS - Premijerka Srbije

Brnabić: Granice Srbije zatvorene za strance

Brnabić: Granice Srbije zatvorene za strance
Ana Brnabić / Vijesti.ba
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će granice Srbije od večeras biti zatvorene za sve strane državljane, osim za diplomate i one koji imaju boravišnu dozvolu.

"Naše granice su otvorene za naše državljane koji se vraćaju u Srbiju", rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije i dodala da je obaveza državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva da budu u izolaciji 14 dana, a da ako im se pojave simptomi moraju da se telefonom jave nadležnoj ustanovi.

Brnabić je dodala da oni koji dolaze iz žarišta moraju da budu u samoizolaciji 28 dana, a da će njihovim porodicama biti na usluzi putem lokalne samouprave. Ona je rekla da građanima ne mogu da zabrane da se kreću, ali da važi najjača preporuka da ljudi sede u kućama u samoizolaciji.

"Za lica starija od 65 godina, da ne izlaze iz kuća, organiozovaćemo se sa omladinskim udruženjima i svim političkim strankama da starijim sugrađanima budemo na raspolaganju", rekla je Brnabić.

Ona je kazala da svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće, dok će u proizvodnom sektoru morati da se koristi zaštitna oprema, ali da će biti nastavljeni infrastrukturni radovi.

Brnabić je rekla da je cilj da u bolnici bude mesta za ljude kojima je bolničko lečenje potrebno i da u bolnici bude što manje ljudi. Ona je dodala i da je cilj zaštita zdravstvenog sistema.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo