01.03.2020 / 17:31 BiH - Mostar

Učenici četiri osnovne škole priredili bogat program za Dan nezavisnosti BiH

Učenici četiri osnovne škole priredili bogat program za Dan nezavisnosti BiH
Foto: Vijesti.ba
Učenici osnovnih škola Grada Mostar ove godine su na izuzetno kvalitetan način obilježili Dan nezavisnosti.

Nakon svečane promenada ulicama Mostara, u subotu je održana manifestacija „Stazama bosanskih vitezova” tj. pohod na Stjepan Grad u Blagaju.

Iskorak u obilježavanju Dana nezavisnosti napravili su učenici Osnovnih škola “Mujaga Komadina”, “Mustafa Ejubović-Šejh Jujo”, “Vrapčići” i “Bijelo Polje”, posjetom kraljevskom gradu Bobovac gdje su nastavili sa aktivnostima obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u našem gradu.

Ovo je prvi put da su neke škole iz Mostara posjetili ovo izuzetno značajno mjesto za našu Bosnu i Hercegovinu.

Učenicima su se obratili nastavnici historije koji su održali historijski čas, a sa nastavnicima likovne kulture realizovano je prva likovna kolonija na Bobovcu. Radovi učenika ovih škola bili su izloženi u foajeu Narodnog pozorišta u subotu, kada se nastavio program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine ovih škola.

Nakon izložbe likovnih radova, održana je tribina i svečani program.Velika sala Narodnog pozorišta Mostar bila je premala da primi sve zainteresovane za svečani program koji su pripremili i realizovali Osnovna škola “Mujaga Komadina”, Osnovna škola “Mustafa Ejubović-Šejh Jujo”, Osnovna škola “Vrapčići ” i Osnova škola “Bijelo Polje”.

Na samom početku prisutnima se obratio uvaženi prof. dr. Kasim Trnka koji je govorio o značaju Dana nezavisnosti kao i perspektivama i budućnosti naše domovine.

Uvaženi profesor Trnka je, između ostalog, mladim poručio da se školuju i obrazuju, te da se danas Bosna i Hercegovina treba da brani obrazovanjem.

Nakon tribine, prisutni su imali priliku da uživaju u bogatom kulturno zabavnom programu koji su zajedničkim snagama realizovale ove škole.

Prisutni nisu krile svoje oduševljenje izuzetno kvalitetnim programom. Zemlja koja ima ovakvu mladost, ne treba da se boji za svoju budućnost.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo