19°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

18.02.2020 / 12:33 BiH - Općina Centar

Započeli radovi na obnovi prostorija za smještaj ambulante porodične medicine i apoteke na Nahorevu

Kako je najavljeno početkom februara tokom otvaranja trećeg po redu Centra za zdravo starenje u Ulici Nahorevska 103, radovi na obnovi prostorija za smještaj ambulante porodične medicine i apoteke su započeli u planiranom roku.

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, obišao ovo gradilište.

–Sa ovim projektom kojeg realizujemo u istom objektu u kojem je već smješten Centar za zdravo starenje Pionirska i mjesna zajednica, naši sugrađani iz Pionirske, Nahoreva, Nahorevskih brda i ostalih naselja sada u jednom objektu imaju kompletan sadržaj. Naša namjera je da sa obnovom i opremanjem ovog objekta završimo i zvanično otvorimo ambulantu i apoteku do 2. maja ove godine kada počinje obilježavanje Dana Općine Centar.

U općinskom budžetu smo za ovu namjenu obezbijedili 90.000 KM, što će biti dostatno do aprila ove godine kada namjeravamo kroz rebalans budžeta izdvojiti još dodatnih finansijskih sredstava, objasnio je načelnik Ajnadžić koji je u razgovoru sa predstavnikom angažovane firme   dogovorio detalje oko adekvatnog rješenja prilaska osoba u invladiskim kolicima izgradnjom prilaznih rampi, te o postavljanju termo fasade na objekat s ciljem povećanja energetske efikasnosti i smanjenju troškova.

Pomenuti projekat je započeo inicijativom načelnika Ajnadžića koji je sredinom prošle godine uz saglasnost Općinskog vijeća Centar potpisao sporazumni raskid ugovora o zakupu čime je ozvaničeno preuzimanje poslovne zgrade u Nahorevskoj ulici broj 103 od zakupca firme „NELT“ d.o.o. i vraćanje prostorija u posjed Općine Centar. Nakon toga je Općina Centar obezbijedila u svom budžetu sredstva za adaptaciju i prilagođavanje te opremanje ovih prostorija za potrebe otvaranja novog Centra za zdravo starenje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo