30.01.2020 / 08:35 Tenis - Slomila srca Australaca

Kenin savladala prvu teniserku svijeta i izborila prvo grand slam finale

Kenin savladala prvu teniserku svijeta i izborila prvo grand slam finale
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Amerikanka Sofia Kenin, 14. nosilac na Australian Openu, prva je finalistkinja turnira u Melbourne Parku.

Ona je poslije velike borbe u polufinalu pobijedila prvu teniserku svijeta, Australijanku Ashleigh Bartey, 7:6 (6), 7:5 i tako slomila srca domaćih navijača.

Kenin je ovo prvo grand slam finale u karijeri, a na taj način je spriječila i da Australija prvi put poslije 40 godina ima finalistkinju turnira.

Meč je igran u pustinjskim uslovima, na +39 u hladu i Amerikanka se uspjela bolje izboriti sa tim izazovom.

Barteyeva će dugo žaliti za propuštenim prilikama jer je u oba seta imala set lopte.

U početnom je u tie-breaku imala 6:4, a onda je nešto slično kao John Millman protiv Rogera Federera, izgubila četiri poena u nizu i tako je Kenin povela u meču.

Nošena podrškom sa tribina, Bartey je i drugom setu uspela opet doći do breaka u trećem gemu, vodila je sa 5:3, da bi na 5:4 servirala za set.

Imala je 40:15, ali je opat izgibila nekoliko poena u nizu i tu se sve prelomilo, reklo bi se na mentalnom nivou, jer je Kenin dobila dva naredna gema i plasirala se u finale.

“Ostala sam bez teksta. Ne znam šta da kažem, još ne mogu da vjerujem da sam u finalu! O tome sam sanjala još kao djevojčica od pet godina. Toliko mnogo sam radila da dođem do ove situacije”, izjavila je Kenin, koja je prva Amerikanka poslije sestara Wiilliams i Lindsay Davenport iz 2005. finalistkinja ovog turnira.

Ona će u finalu igrati sa boljom iz susreta između Rumunke Simone Halep i Garbine Muguruze iz Španije, koji je upravo u toku.



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo