9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

16.09.2024 / 11:56 Tenis - Ikona tenisa

Legendarni teniser oženio 23 godine mlađu partnericu

Legendarni teniser oženio 23 godine mlađu partnericu
Foto: Instagram

Legendarni teniser Boris Becker (56) u tajnosti se vjenčao s Lilian de Carvalho Monteirom (33), koja je pune 23 godine mlađa od njega.

Njemački Vogue objavio je prve fotografije s vjenčanja u italijanskom Portofinu. Becker je bio u bež odijelu s crnom leptir-mašnom, a Lilian je blistala u vjenčanici bez naramenica. Kako piše Vogue, na vjenčanju je bilo prisutno oko 80 gostiju.

Prosidba je pala navodno još 2021. u katedrali u Milanu.

Lilian, menadžerica procjene političkih rizika s afričkog otoka San Tome i Prinsipe, s Beckerom je već nekoliko godina. Zajedno su se preselili u Milano nakon njegovog izlaska iz zatvora, gdje je odslužio osam mjeseci od dvije i pol godine dosuđene kazne zbog prevare u bankrotu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial)

Časopis Bunte objavio je da je Becker na izlasku 2022. rekao:

"Preživio sam zbog njezine ljubavi. Da, ona je velika ljubav mog života. I nadam se da ću uvijek ostati s njom."

Monteiro, koja ima tri diplome i govori pet jezika, dolazi iz ugledne porodice. Njen otac bio je ministar obrane San Tome i Prinsipea te predsjednički kandidat 2014. godine.

Beckeru je ovo treći brak. S prvom suprugom Barbarom vjenčao se 1993., a razveo 2001., nakon što je teniser priznao da je imao aferu dok je njegova supruga bila trudna s njihovim drugim djetetom.

Potom se oženio s Lilly Becker, ali su se razišli 2018. nakon devet zajedničkih godina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo