12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

15.01.2020 / 11:42 Politika - Sjednica u toku

Čović i Zvizdić s članovima Zajedničkog kolegija o imenovanjima

Čović i Zvizdić s članovima Zajedničkog kolegija o imenovanjima
Foto: Avaz / Vijesti.ba
U Sarajevu je počela sjednica Zajedničkog kolegija oba doma PS BiH koju je sazvao predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Na dnevnom redu su utvrđivanje prijedloga članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Također je predviđeno i utvrđivanje prijedloga članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i utvrđivanje prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Na dnevnom redu se nalazi i utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije; te utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Zajednički kolegij bi danas trebao utvrditi i zaključak o imenovanju predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u Radnu grupu za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo