10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

08.01.2020 / 13:38 BiH - Školi "Hasan Kikić" izdvojeno 40.000 KM

Općina Centar obezbijedila sredstva za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice

Općina Centar obezbijedila sredstva za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice
Foto: Vijesti.ba
U prošlogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 40.000 KM za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice na objektu Osnovne škole „Hasan Kikić“.

Tim povodom krajem prošle godine je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor sa direktorom škole Almirom Plehom o donaciji sredstava za pomenute potrebe. Nakon potpisivanja ugovora direktor Pleh se u ime roditelja, radnika škole i u lično ime zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na sveukupnoj podršci koju pružaju ovoj školskoj ustanovi.

- Trenutno su u toku radovi na utopljavanju objekta naše škole. Vlada Japana u okviru GAGP projekta finansira utopljavanje sa oko 130.000 maraka čime će biti omogućena zamjena prozora, okvira prozora, vrata, fasade, izolacije potkrovlja i ventila za radijatore. Kada projekat utopljavanja bude okončan krenut ćemo sa realizacijom sanacije školske kotlovnice. Sredstva koja smo dobili su od velikog značaja i još jednom želim izraziti duboku zahvalnost Općini Centar koja ima sluha za naše potrebe iako obrazovanje nije u njenoj direktnoj nadležnosti, naglasio je Pleh.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

- Općina Centar će nastaviti podržavati osnovne škole koje se nalaze na njenom području iako to nije naša direktna nadležnost. Obezbijeđena su značajna finansijska sredstva i u budžetu za 2020. godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i poboljšavanje uvjeta boravka i rada u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. Radujemo se da smo mogli dati doprinos u realizaciji projekta energetske efikasnosti čime će se zasigurno osigurati bolji uslovi boravka učenika i nastavnog osoblja u školi, te će biti ostvarene znatne uštede u potrošnji energenata, dodao je Ajnadžić.

Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Samir Šehović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo