8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

27.04.2024 / 22:00 BiH - Učenici i nastavnici srednjih škola

Food fair u Tuzli: Dvodnevni humanitarni bazar za Narodnu kuhinju

U sklopu manifestacije "Proljeće u Tuzli", večeras je na Trgu slobode u Tuzli organizovan humanitarni bazar "Food fair".

Organizatori bazara su učenici i nastavnici srednjih škola iz Tuzle. Bazar će trajati i sutra.

Kako su kazali iz Turističke zajednice grada Tuzle, "Food Fair" je nešto potpuno novo u ovom gradu.

"Pozivamo građane da pokažu svoju humanost tako što će u zamjenu za jelo po izboru ostaviti simboličnu donaciju za Narodnu kuhinju "Imaret". Nadamo se da ćemo uz vašu pomoć, lijepu atmosferu i druženje uspjeti skupiti dovoljno novca za kupovinu kazana koji je Narodnoj kuhinji prijeko potreban"- poručuju iz Turističke zajednice Grada Tuzle.

Posjetitelji imaju priliku da probaju razna jela svjetskih nacionalnih kuhinja te daju simboličnu donaciju. Sredstva će biti proslijeđena tuzlanskoj javnoj kuhinji za nabavku potrebne opreme.

Večeras su posjetioci imali priliku probati jela iz bosanske, američke i meksičke kuhinje.

"Prvi dan ukusne delicije pripremaju učenici Turističko ugostiteljske škole sa svojim profesorima i zaposlenici Merhameta, a u nedjelju, kuhari su predstavnicima manjina. Pozivamo građane da pokažu svoju humanost tako što će u zamjenu za jelo po izboru ostaviti simboličnu donaciju"- pozivaju iz Vijeća učenika Turističko-ugostiteljske škole Tuzla.

Veliki broj građana večeras se odazvao ovom humanitarnom događaju, što dokazuje da dobre ideje uvijek daju rezultate.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo