6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

28.03.2024 / 12:02 Politika - NSRS

Višković: Cilj pritisaka destabilizacija RS, nećemo odustati

Višković: Cilj pritisaka destabilizacija RS, nećemo odustati
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je sve teže voditi institucionalnu i pravnu borbu protiv nekog ko ne bira sredstva da bi došao do svog cilja.

 

Višković je u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske poručio da će svaka odluka Republike Spske biti odmjerena i usmjerena ka cilju da građani ne osjte negativni uticaj svih dešavanja.

- Nećemo odustati od mirne i legalne borbe za interese RS - rekao je Višković.

Premijer RS je naglasio da je RS izložena brojnim pritiscima - sudi se predsjedniku RS Miloradu Dodiku, njena imovana postala je "plijen nelegitimnog stranca Schmidta i pojednih centara moći iz Sarajeva, kreiraju se bezbjednosni izazovi kako bi se poljuljalo povjerenje u republičke institucije, a posljednjih dana izražen je i pritisak na finansijske institucije u vidu blokade računa lica koja se nalaze na listi američkih sankcija".

Višković je istakao da je cilj ovih pritisaka i sinhronizovanih udara destabilizacija RS.

- Šta je odgovor na nezakonito postupanje? Odgovor je međunarodno pravo koje se, koliko god do sad bilo gaženo, mora pojaviti. Odgovor na Schmidta je sistematičnost i doslovna primjena Dejtonskog sporazuma, što RS radi godinama - rekao je premijer RS.

On je rekao da je BiH dobila pregovarački status sa EU isključivo zbog RS i njenih predstavnika, prenosi RTRS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo