Postoje dani kad ne želimo vagati, miksati, čekati. Samo zamotati sve što volimo u jednu tortilju, zagristi i osjećati se kao da lutamo tržnicama Oaxace s burritom u ruci.
Meksički burrito je upravo to: utješan, sočan i pun okusa, a najbolji je kad se napravi kod kuće, bez žurbe, s puno uživanja.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 velike tortilje (pšenične ili kukuruzne)
- 200 g kuhanog ili grilovanog pilećeg filea (ili crni grah za vegansku verziju)
- 1 šoljica kuhane riže (jasmin ili basmati)
- Pola avokada, narezano
- Paradajz
- Kukuruz (iz konzerve ili kuhan)
- Kiselo vrhnje ili grčki jogurt
- Malo naribanog sira (cheddar ili gauda)
- Sok limete
- So, biber, čili u prahu, kumin

Priprema:
- Piletinu začinite solju, biberom, čilijem i kuminom, pa je grilujte ili ispecite na tavi.
- Ugrijte tortilje na suhoj tavi, samo par sekundi sa svake strane.
- Na sredinu svake tortilje stavite redom: rižu, piletinu, paradajz, kukuruz, avokado, vrhnje i sir. Pokapajte limetom.
- Zamotajte pažljivo u burrito stil (strane prema unutra pa zarolajte).
- Po želji, prepecite još minutu na tavi s obje strane da dobijete hrskavu koricu.
Ovo je burrito koji se jede rukama, uz laganu seriju ili sunce na terasi. Možete ga prilagoditi raspoloženju – dodati jalapeños, grah, salsu, svježi korijander ili mango za slatko-kiselu notu.
Tražite još recepata za hedonističke pauze i slow food trenutke? Pratite naš recept – bez stresa, samo dobar okus!
(Vijesti.ba)