20.04.2025 / 07:49 Zanimljivosti - Jestiva sreća

Hrskav, sočan i pun okusa: Burrito koji volimo vikendom

Hrskav, sočan i pun okusa: Burrito koji volimo vikendom
Foto: Pexels
Postoje dani kad ne želimo vagati, miksati, čekati. Samo zamotati sve što volimo u jednu tortilju, zagristi i osjećati se kao da lutamo tržnicama Oaxace s burritom u ruci.

Meksički burrito je upravo to: utješan, sočan i pun okusa, a najbolji je kad se napravi kod kuće, bez žurbe, s puno uživanja.

Sastojci (za 2 osobe):

  •     2 velike tortilje (pšenične ili kukuruzne)
  •     200 g kuhanog ili grilovanog pilećeg filea (ili crni grah za vegansku verziju)
  •     1 šoljica kuhane riže (jasmin ili basmati)
  •     Pola avokada, narezano
  •     Paradajz
  •     Kukuruz (iz konzerve ili kuhan)
  •     Kiselo vrhnje ili grčki jogurt
  •     Malo naribanog sira (cheddar ili gauda)
  •     Sok limete
  •     So, biber, čili u prahu, kumin


Priprema:


  •     Piletinu začinite solju, biberom, čilijem i kuminom, pa je grilujte ili ispecite na tavi.
  •     Ugrijte tortilje na suhoj tavi, samo par sekundi sa svake strane.
  •     Na sredinu svake tortilje stavite redom: rižu, piletinu, paradajz, kukuruz, avokado, vrhnje i sir. Pokapajte limetom.
  •     Zamotajte pažljivo u burrito stil (strane prema unutra pa zarolajte).
  •     Po želji, prepecite još minutu na tavi s obje strane da dobijete hrskavu koricu.

Ovo je burrito koji se jede rukama, uz laganu seriju ili sunce na terasi. Možete ga prilagoditi raspoloženju – dodati jalapeños, grah, salsu, svježi korijander ili mango za slatko-kiselu notu.

Tražite još recepata za hedonističke pauze i slow food trenutke? Pratite naš recept – bez stresa, samo dobar okus!

(Vijesti.ba)

Izdvajamo