Stručnjaci kažu da sarmu možemo da čuvamo u frižideru i do sedam dana.
Čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi kako biste spriječili ulazak vazduha i širenje mirisa. Prije konzumiranja obavezno je dobro zagrijte na visokoj temperaturi da biste eliminisali potencijalne bakterije.
Međutim, ako napravite više, preporučljivo je zamrznuti je.
Sarma može da stoji u zamrzivaču do tri mjeseca, a evo nekoliko savjeta za čuvanje.
Čuvajte je u plastičnim posudama ili vrećama za zamrzavanje, vodeći računa da izbacite što više vazduha.
Ako je moguće, zamrznite u manjim porcijama da biste olakšali odmrzavanje i koristite samo potrebnu količinu.
Prilikom odmrzavanja prvo ostavite u frižideru preko noći, a zatim dobro zagrijte prije serviranja.
Nikada ne zamrzavajte sarme koje su već odmrznute, prenosi "SuperŽena".
(Vijesti.ba)