Zahvaljujući visokom glikemijskom indeksu proći će sati dok ne ogladnite.
Sastojci za puding:
- 1/2 avokada
- 1 kašika lješnjaka
- 1 kašika chia sjemenki
- 1/2 kašike sezama
- 1 kašika bučinih sjemenki
- 1/2 kašike cimeta
- 1/2 kašike kokosova maslaca
- 3 kašike kakaa
- zrela banana
- 2 kašike meda ili agavina sirupa prema želji
- tamna čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Chia sjemenke natopite u pola šolje tople vode. Prepolovite avokado, izvadite mu košticu i ogulite ga. Pomiješajte lješnjake, sezam, bučine sjemenke i izmiksajte ih u mlincu za kafu ili blenderu. Dodajte im bananu, avokado, omekšali maslac, chia sjemenke s vodom i cimet pa miksajte najmanje minutu kako bi puding bio što kremastiji. Dodajte vode toliko da dobijete željenu gustoću. Ukrasite naribanom čokoladom.
Poslužite i uživajte.
Savjet: Lješnjake slobodno zamijenite bademima ili orasima, a možete odabrati i sjemenke prema želji. Ako nemate avokado, nije problem – udvostručite količinu kokosova maslaca, piše Punkufer.hr.
(Vijesti.ba)