28.10.2024 / 10:05 Fudbal - Španski list

'Marca' kroz genijalan kadar prikazala ubjedljiv poraz Reala od Barselone

'Marca' kroz genijalan kadar prikazala ubjedljiv poraz Reala od Barselone
Foto: Marca

Gostujući na stadionu u Madridu, Barselona je trijumfovala protiv Reala u El Clasicu sa ubedljivih 4:0.

Španski list "Marca" na domišljat način je kroz ilustraciju pokazao ključne trenutke ove utakmice, koja je bila puna ofsajda domaćih igrača.

Na "Marcinom" vizuelnom prikazu su treneri oba tima, Hansi Flick i Carlo Ancelotti, postavljeni pored aut linije. VAR linija, koju su nacrtali između njih, pokazuje Ancelottija u ofsajdu, što je jasna aluzija na dešavanja na terenu, kao i činjenicu da ga je Flick taktički nadmudrio.

Kylian Mbappé je prednjačio u ofsajdima, sa čak dva poništena gola, dok je Real ukupno uhvaćen u ofsajdu osam puta u prvom poluvremenu. Sam Mbappé je u prvih 25 minuta imao pet dodira s loptom – i svih pet puta bio je u ofsajdu.

Nijemac Flick ostao je pri hrabroj taktici visoko postavljene defanzivne linije, što je Realu donelo čak 11 ofsajda do kraja meča, izjednačivši rekord Alavesa ove sezone.

Pored toga što su prekinuli niz od 42 utakmice bez poraza Reala u La Ligi, Barselona je zaustavila i seriju od 39 uzastopnih domaćih mečeva bez poraza "kraljevskog kluba." Sada imaju šest bodova prednosti nad Madriđanima, što ih stavlja u poziciju glavnog favorita za titulu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo