27.10.2024 / 08:06 Fudbal - "Nikada nećete biti kao mi"

Legenda Barcelone naslađuje se nad Realom nakon 'gaženja'

Legenda Barcelone naslađuje se nad Realom nakon 'gaženja'
Foto: AFP
Barcelona je na Santiago Bernabeuu u 11. kolu španskog prvenstva s 4:0 potopila Real Madrid. El Clasico Katalonaca za historiju, kojim su se sa šest bodova prednosti odvojili na vrhu ljestvice, ali prije svega propisno ponizili najljuće rivale.

 

Goste je u vodstvo dvama ekspresnim pogocima, u 54. i 56., doveo Robert Lewandowski, na tri pogotka prednosti postavio je u 77. Lamine Yamal, dok je tačku na i u 84. stavio Raphinha. Mogla je Barca i još koji zabiti da su u završnici bili nešto smireniji, dok su Kraljevi s druge strane lutali u očaju, od brojnih promašaja, do "bezbroj" ofsajda u kojima se našla glavna zvijezda Kylian Mbappé.

U svakom slučaju, El Clasico koji će ostati zapisan u historijske knjige jednog od najvećih svjetskih derbija. Iako su prije "niti" dvije godine istim rezultatom u Madridu ponizili rivale, slavlje Barcelone "zamalo" je podsjetilo na "nešto" kultniji derbi ove dvije ekipe. Riječ je, naravno, o El Clasicu iz 2010., kada je Barca s 5:0 na svom terenu "sprašila" Real, utakmica poznata po čuvenoj fotografiji Gerarda Piquea s pet podignutih prstiju.

A upravo legendarni stoper Barcelone oglasio se nakon velikog trijumfa ekipe u kojoj je proveo veliku većinu svoje karijere.

"Mi smo posebni, nikada neće biti poput nas. Sa svim mladim igračima iz La Masije. Kakva priredba, kakav ponos", napisao je danas penzionisani Pique na X-u, zaradio simpatije katalonskih navijača, i pritom "bocnuo" najveće rivale s kojima je tokom karijere nerijetko ulazio u verbalne sukobe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo