26.10.2024 / 19:49 Rukomet - Presudile tehničke greške

Težak poraz rukometašica BiH od Kosova u pretkvalifikacijama za SP

Težak poraz rukometašica BiH od Kosova u pretkvalifikacijama za SP
Foto: Facebook

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od selekcije Kosova na startu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 32:26.

Pobjedom protiv BiH Kosovo je izborilo plasman u drugu fazu takmičenja, jer je sinoć sa 32:28 pobijedila domaćina turnira Belgiju.

U prvom poluvremenu rukoemtašice su dozvolile previše tehničkih grešaka, pa je selekcija Kosova na odmor otišla sa šest golova prednosti (18:12). Na otvaranju drugog dijela Kosovo odlazi i na devet razlike, ali je bh. selekcija uspjela na 15 minuta do kraja da smanji zaostatak na minus četiri, Kosovo je tada vodilo sa 26:22.

U 49. minuti bh. reprezetativke su imale priliku za minus tri, ali gube loptu, pa je Kosovo povelo sa 28:23. Razlika je smanjena smo na 28:24, ali onda nisu iskorištena dva napada, te je Kosovo povelo sa šest razlike (30:24) na sedam minuta do kraja. Minutu kasnije Kosovo je povelo sa 31:24 i sve je bilo riješeno.

Našu selekciju sutra očekuje duel protiv Belgije, koji će biti za prestiž.

Najefikasnija u našem timu bila je Desire Kolašinac sa osam pogodaka, Matea Šumelj dodala je četiri, a Adelisa Hušić, Armina Isić i Mia Lugonjić dodale su po tri, Martina Pandža dva, a Azra Topčić, Jasmina Osmanović i Damljana Bošnjak po jedan gol. Martina Šumelj je sakupila pet, a Anisa Selimović četiri odbrane.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo