26.10.2024 / 16:10 Fudbal - Wwin liga

Sloga savladala GOŠK 2:0 i osvojila važna tri boda

Sloga savladala GOŠK 2:0 i osvojila važna tri boda

Završen je prvi susret subotnjeg programa 11. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i GOŠK-a.

Dobojlije su na kraju utakmice na svojim “Lukama” imale više razloga za slavlje s obzirom da su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Na početku utakmice gosti su imali nešto veći posjed, ali prvu ozbiljnu priliku kreirali su fudbaleri Sloge. Nakon izvedenog kornera u 14. minuti, Vidić je šutirao, no lopta je prošla pored gola.

Nedugo zatim, Sloga je imala najbolju šansu u prvom dijelu kada je Jović krenuo u solo prodor i šutirao, ali se golman Karić istaknuo sjajnom odbranom.

U 27. minuti, Sloga je uspjela zatresti mrežu protivnika. Kvesić je izveo uigranu akciju i ubacio loptu sa strane, a Popara je preciznim udarcem savladao Karića i doveo domaće u vodstvo.

Nakon postignutog pogotka, Omić je zaprijetio dalekometnim udarcem, ali lopta je otišla pored gola. Domaći fudbaleri su ponovo stvorili priliku u 38. minuti preko Vidića, no njegov šut nije bio precizan.

Sloga je pokazala dosta bolju igru u prvom poluvremenu. Pred sami kraj prvog poluvremena, Sloga je udvostručila prednost. Nakon kornera, Đekić se najbolje snašao i pogodio za 2:0, donoseći svojoj ekipi komfornu prednost na odmoru.

Drugo poluvrijeme je počelo dobrim pokušajem Ristića u 49. minuti ali Karić je zaustavio njegov udarac. Nedugo zatim i Ovčina šutira, ali lopta odlazi pored gola.

U 56. minuti Karić je ponovo spasio GOŠK nakon udarca Đokića a tek u 66. minuti bilježimo prvu ozbiljinu priliku za Gabeljane kada je najprije blokiran udarac Gogića, a zatim je Ikić pokušao ali je oboren u šesnaestercu. Gosti su protestovali tražeći jedanaestarac, ali glavni sudija se nije oglašavao.

Dvije minute nakon te situacije Đekić je ponovo šutirao ali preko gola da bi u 75. minuti Gabeljani imali još jednu dobru priliku kada je Čoka šutirao, ali Pavlović je bio na visini zadatka. U 82. minuti Jović je šutirao pored gola gostiju.

Dobojlije su mirno privele utakmicu kraju te do njenog završetka nismo više zabilježili ni jednu ozbiljnu priliku, piše Sport Centar.

Sloga Meridian je tako došla do vrlo vrijedna tri boda a u narednom kolu će gostovati Sarajevu, dok GOŠK svoju borbu za opstanak nastavlja na teškom gostovanju Zrinjskom. Obje ekipe će prije ovih duela odigrati utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine sredinom iduće sedmice – Sloga će gostovati Gornjem Rahiću dok će GOŠK gostovati Rudaru u Prijedoru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo