26.10.2024 / 12:52 BiH - Istočno Sarajevo

Počeo sastanak: Dodik u 16.00 sati o kampovima za obuku u entitetu RS

Počeo sastanak: Dodik u 16.00 sati o kampovima za obuku u entitetu RS
Foto: FENA

Predsjednik bh. entiteta RS održaće danas konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu, najavljeno je iz Kabineta predsjednika.

Konferencija je zakazana za 16.00 sati u sjedištu Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Podsjećamo, u Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak povodom informacija da u bh. entitetu RS postoje kampovi za obuku.

Predsjednik ovog bh. entiteta Milorad Dodik je ranije poručio da će organizovati sastanak svih zvaničnika i nadležnih službi da bi to i dokazao.

Sastanku, između ostalih, prisustvuju član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan, direktor Policije RS Siniša Kostrešević, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

Na sastanku su i drugi ministri u Vladi RS te predstavnici RS u institucijama na nivou BiH.

Sastanak se održava u sjedištu Vlade RS.

"Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva bezbjednosti, predstavnike Policije, predsjednika Vlade, člana Predsjedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge", rekao je Dodik dodavši:

"Demantujem da postoje kampovi. To nikada nije bila naša aktivnost. Sve ono što su nam do sada govorili bila je laž - rekao je on ranije komentarišući ocjenu ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u RS-u u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

 

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo