26.10.2024 / 11:16 Košarka - Donesena odluka

Euroliga doživotno suspendovala sudiju iz Slovenije

Euroliga doživotno suspendovala sudiju iz Slovenije
Foto: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

Momentalno nakon informacije o krađi suspendovan je iz Eurolige, a sada je donesena odluka da bude dožiovotno izbačen iz sudijske organizacije.

Slovenski košarkaški sudija Matej Boltauzer doživotno je suspednovan iz Eurolige i neće više suditi mečeve, a razlog je nesvakidašnji i svakako mrlja na karijeru.

Naime, Boltauzer je u aprilu prošle godine na aerodromu u Beogradu ukrao parfem. Tako slovenski sudija neće više dijeliti pravdu na utakmicama Eurolige i svakako da je bacio mrlju na svoju vrlo dobru sudijsku karijeru. Slovenac Matej Boltauzer poznato je košarkaško ime. Već godinama ovaj sudija dijeli pravdu na terenima ABA i Eurolige.

U aprilu ove godine pojavio se i snimak krađe na aerodromu u Beogradu i mnoge je šokirao. Ovaj slučaj se desio 5. decembra nakon utakmice 12. kola Eurolige između Partizana i Monaca. Boltauzer je uhvaćen na djelu, završio je u policiji, gdje je u potpunosti priznao izvršeno djelo.

"Ne znam ništa o tome. Izvinite, ne mogu da pričam", rekao je slovenački sudija za medije nakon što su procurile informacije.

Međutim, kada se sve otkrilo više mu nije bilo spasa, a sada je dobio i konačan udarac. Ovaj 49-godišnji sudija karijeru je započeo 2000. godine. FIBA sudija je postao tri godine kasnije, a član Eurolige je od 2004. godine.

Inače, u Euroligi ima 68 prijavljenih sudija, a nakon izbacivanja Boltauzera taj broj je pao na 67.

Da li će Euroliga tražiti zamjenu za slovenskog sudiju, saznat ćemo u narednim danima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo