25.10.2024 / 20:04 Fudbal - Borbu za vrh

Željezničar siguran protiv Radnika, Boljević dvostruki strijelac

Željezničar siguran protiv Radnika, Boljević dvostruki strijelac
Foto: Adem Ćatić, fkz.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola Wwin lige BiH savladali Radnik sa 2:0.

U prvih 20 minuta Plavi su zaprijetili nekoliko puta. Krpićev udarac glavom otišao je preko gola, Šabićev udarac je izblokiran. U 27. minuti dvije dobre šanse. Prvo je Al Jaber iz volej udarca šutira, izblokirao je Josipović u posljednji trenutak, a u nastavku napada ponovo Al Jaber prijeti, ovaj put makazicama, ali lopta ide preko gola.

Radnik je u 29. minuti izveo brzu kontru, a u završnici Pantelić pogađa stativu. U 36. minuti ponovo Galić ubacuje, a Al Jaber šutira preko gola. Udarac Boljevića iskosa u 43. minuti odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 47. minuti iskosa Boljević snažno šutira u naletu, Samurović brani. Četiri minute poslije Šabićev udarac odlazi pored gola. Pokušao je sa strane Pantelić u 54. minuti, lopta je prošla pored naše lijeve stative. Šabić ubacuje u 57. minuti, Al Jaber glavom šutira pored gola.

Dangubić u 61. minuti ostavlja za Al Jabera koji šutira preko gola gostiju. Sjajna šansa u 65. minuti. Boljević je odlično ubacio, a Krpić glavom šutirao preko gola. U 72. minuti Odinaka ubacuje, Dangubić glavom šutira, lopta pogađa stativu. Radovac šutira u 75. minuti, defanzivac Radnika blokira u korner.

Plavi do pobjede dolaze u sudijskom vremenu. Aleksandar Boljević je u 93. minuti iskoristio grešku odbrane Radnika i matirao golmana za veliko slavlje Plavih. Dvije minute poslije golman Radnika ruši Cvetanoskog, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran strijelac bio je Boljević.

Željezničar: Muftić – Galić, Karjašević, Karamarko, Marković – Radovac, Al Jaber – Šabić, Hiroš, Boljević – Krpić. Još su igrali: Cvetanoski, Dangubić, Odinaka, Mahmić, Radinović.

Narednu utakmicu Željezničar igra u utorak protiv Leotara u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Susret u Trebinju počinje u 14:00 sati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo